08-11-08

81. Agedashitofoe.

agedashitofoe

 

Benodigdheden:

  • 150 ml water
  • 2 tl dashikorrels
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • plantaardige olie
  • 300 gr tofoe in 4 blokjes gesneden
  • 2 el bloem
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 2 tl geraspte daikon
  • 1/4 tl geschaafde kezuri-bushi

Werkwijze:

  1. Doe het water met de dashikorrels in een pan en breng aan de kook. Doe de shoyu en mirin erbij en laat 1 minuut koken. Houd warm.
  2. Verwarm de wok voor en vul hem daarna voor een derde met olie, of gebruik een frituurpan. Verhit de olie tot 180-190°C, of tot een stukje brood er in 30 sec. bruin in wordt. Bestuif intussen de tofoeblokjes met de bloem.
  3. Frituur  de tofoeblokjes in de hete olie tot ze lichtbruin zijn. Schep ze uit de olie, laat ze utlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl u de andere 2 tofoeblokjes frituurt.
  4. Leg 2 stukken tofoe in elk van de 2 kommen en verdeel de dashibouillon erover. Verdeel de gember, daikon en kezuri-bushi over de tofoe en serveer.

14-10-08

80. Knapperige garnalenpakketjes.


garnalenpakketje

 

Benodigdheden:

  • 16 grote ongepelde garnalen
  • sap van 1 limoen
  • 4 el chilisaus
  • 16 wontonvellen
  • arachideolie

Werkwijze:

  1. Verwijder de kop en pel de garnalen, maar laat de staart zitten. Leg ze in een niet-metalen kom, giet het limoensap erover en schep even om zodat ze helemaal bedekt zijn. Laat 30 minuten op een koele plaats intrekken.
  2. Bestrijk elk wontonvelletje met een beetje chilisaus. Leg de garnalen er diagonaal op en laat de staart uitstekken. Vouw de onderste hoek van het vel over de garnaal, de volgende hoek over de bovenkant en rol ze op zodat de garnalen helemaal ingepakt zijn, op de staarten na.
  3. Verhit de olie in een wok en frituur de garnalen in porties tot ze knapperig en goudbruin zijn.

 

rank_image-14

 

top100-wit1

17-12-06

36. Garnalenpakora's

garnalen-continental_001

Benodigdheden:

* 85 gr kikkererwtenmeel
* 1/2 tl bakpoeder
* 1/4 tl gemalen geelwortel
* 1 tl gemalen komijn
* 1/2 tl chilipoeder
* olie, voor het frituren
* 1 el eiwit
* 16 rauwe garnalen, gepeld, met staart

Dipsaus:

* 2,5 dl yoghourt
* 3 el gehakte korianderblaadjes
* 1 tl gemalen komijn
* garam massala, voor het bestrooien

Werkwijze:

1. Zeef het kikkererwtenmeel, het bakpoeder en de specerijen in een grote kom en meng er wat zout door. Maak een kuiltje in het midden, giet er geleidelijk 2,5 dl water in en roer tot alles gemengd is.
2. Vul een wok voor eenderde met olie en verhit die tot 160°C. Klop het eiwit tot stijve pieken en spatel het door het beslag. Houde de garnalen bij de staart vast, doop ze in het beslag en laat ze voorzichtig in de olie zakken.
3. Frituur circa vier garnalen tegelijk, zodat de wok niet te vol raakt? Frituur 2 min. tot het beslag goudgeel is - het zal niet echt krokant worden. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Meng voor de dipsaus de yoghourt met de koriander en komijn. Bestrooi met garam masla. Serveer met de garnalen.

15-10-06

24. Pisang goreng.

pisang goreng

Benodigdheden:

* 4 rijpe bakbananen
* 1 ei
* 225 gr bloem
* 1 tl bakpoeder
* 1 dl melk
* 3 el water
* 1 pake vanillesuiker
* 3 el suiker
* zout
* olie

Werkwijze:

1. Pel de bananen en snijd ze in niet te dunne plakken.
2. Vermeng de ingrediënten voor het beslag en maak er een dik beslag van.
3. Laat het beslag ongeveer een kwartier rusten.
4. Verhit de olie in de wok. Wentel de plakken banaan goed door in het beslag en bak ze aan beide kanten goudbruin en krokant.

07-10-06

22. Zout-en-peper tofubeignets.

tn_tofubeignets

Benodigdheden:

* 2 el citroensap
* 1,5 dl zoete chilisaus
* 2 el zout
* 1 tl witte peper
* 2 tl kristalsuiker
* 400 gr gefrituurde tofuvierkantjes gehalveerde en drooggedept
* 4 eiwitten
* arachideolie
* partjes citroen

Werkwijze:

1. Meng de chilisaus met het citroensap
2. Meng de maïzena in een grote kom met het zout, de peper en de suiker
3. Doop de torfuvierkantjes in het eiwit en haal ze door het maïzenamengsel.
4. Vuil de wok voor eenderde met de olie en verhit die tot 180°. Roerbak de torfu in porties er 1-2 min. in. Laat uitlekken op keukenpapier. Dien op met het chilisausmengsel en partjes citroen.

03-09-06

18. Citroenkip.

Benodigdheden:

* 800 gr kippefilet
* 1 losgeklopt ei
* maïzena voor het bestuiven
* olie voor het frituren
* 1,25 dl citroensap
* 1 eetlepel blanke azijn
* 60 gr suiker
* 1 1/2 extra maïzena
* lente-uitjes in partjes
* partjes citroen

Werkwijze:

1. Bestrooi de kipfilet met zout en versgemalen zwarte peper. Doop de kip in het ei, haal hem door het maïzenamengsel en schud overtollige maïzena weg.
2. Vul een wok voor eenderde met olie en verhit die tot 180°C. Doe er kip in porties in en frituur 6 min. sudderen, of tot hij goudbruin is. Laten uitlekken op keukenpapier.
3.Meng het citroensap in een kleine steelpan met de azijn, suiker en 4 eetlepels water. Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en laat1-2 min. sudderen. Meng de extra maïzena met 4 eetlepels water, giet in de pan en meng goed. Laat 1 min. sudderen tot de saus kookt en dikker wordt.
4. Snijd de kip voor het serveren in plakken. Schep er wat saus over en garneer met de lente-ui en citroen. Serveer met rijst.

19:30 Gepost door mm in Frituren | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kip, ei, olie, citroen, blanke azijn, suiker, lente-ui |  Facebook |

09-04-06

5. Scampi's in brickdeeg.

Benodigdheden:

* 12 rauwe scampi's
* 3 loempiavellen of brickdeeg
* 1 eierdooier.

Werkwijze:

1. Pel de scampi's en laat het staartstukje eraan.
2. Snijd de deegvelletjes in vieren en verpak de gekruide scampi's erin. KLeef dicht met eigeel.
3. Frituur in de hete wok en serveer met verschillende dipsausjes.

Smakelijk.

12:30 Gepost door mm in Frituren | Permalink | Commentaren (0) | Tags: scampi, eidooier |  Facebook |