25-12-08

82. Sint-jakobsschelpen met gember in oestersaus.

 

gewokte sint-jakobsschelpen

Benodigdheden:

  • 450 gr sint-jakobsvruchten
  • zout
  • olie
  • 2,5 cm verse gember, geschild en in dunne plakjes
  • 10 bosuitjes, in stukjes van 2,5 cm gesneden

Voor de saus:

  • 1 el oestersaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1/2 el sesamolie
  • 1l maïzena
  • mespuntje suiker
  • 1 tl geraspte gember
  • 5el kippenbouillon

Werkwijze:

  1. Meng de oestersaus met sojasaus, sesamolie, maïzena, suiker en geraspte gember en zet het mengsel apart.
  2. De stukjes vis met wat zout bestrooien.
  3. Een wok verhitten en de olie toevoegen.
    De gesneden gember en bosuitjes toevoegen en 1 minuut roerbakken.
    Het vuur hoog zetten en de vis toevoegen en nog 1 minuut roerbakken.
  4. Het sausmengsel toevoegen en erdoor roeren. Van het vuur halen en langzaam de bouillon erdoor roeren.
  5. Op het vuur zetten en al roerend aan de kook brengen. De saus zachtjes laten inkoken en  iets dikker laten worden.
  6. Op smaak brengen en onmiddellijk serveren.