08-11-08

81. Agedashitofoe.

agedashitofoe

 

Benodigdheden:

  • 150 ml water
  • 2 tl dashikorrels
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • plantaardige olie
  • 300 gr tofoe in 4 blokjes gesneden
  • 2 el bloem
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 2 tl geraspte daikon
  • 1/4 tl geschaafde kezuri-bushi

Werkwijze:

  1. Doe het water met de dashikorrels in een pan en breng aan de kook. Doe de shoyu en mirin erbij en laat 1 minuut koken. Houd warm.
  2. Verwarm de wok voor en vul hem daarna voor een derde met olie, of gebruik een frituurpan. Verhit de olie tot 180-190°C, of tot een stukje brood er in 30 sec. bruin in wordt. Bestuif intussen de tofoeblokjes met de bloem.
  3. Frituur  de tofoeblokjes in de hete olie tot ze lichtbruin zijn. Schep ze uit de olie, laat ze utlekken op keukenpapier en houd ze warm terwijl u de andere 2 tofoeblokjes frituurt.
  4. Leg 2 stukken tofoe in elk van de 2 kommen en verdeel de dashibouillon erover. Verdeel de gember, daikon en kezuri-bushi over de tofoe en serveer.

De commentaren zijn gesloten.