14-10-08

80. Knapperige garnalenpakketjes.


garnalenpakketje

 

Benodigdheden:

  • 16 grote ongepelde garnalen
  • sap van 1 limoen
  • 4 el chilisaus
  • 16 wontonvellen
  • arachideolie

Werkwijze:

  1. Verwijder de kop en pel de garnalen, maar laat de staart zitten. Leg ze in een niet-metalen kom, giet het limoensap erover en schep even om zodat ze helemaal bedekt zijn. Laat 30 minuten op een koele plaats intrekken.
  2. Bestrijk elk wontonvelletje met een beetje chilisaus. Leg de garnalen er diagonaal op en laat de staart uitstekken. Vouw de onderste hoek van het vel over de garnaal, de volgende hoek over de bovenkant en rol ze op zodat de garnalen helemaal ingepakt zijn, op de staarten na.
  3. Verhit de olie in een wok en frituur de garnalen in porties tot ze knapperig en goudbruin zijn.

 

rank_image-14

 

top100-wit1

05-10-08

79. Dronken garnalen.




dronken garnalen

 

Benodigdheden:

  • 24 grote garnalen
  • 1,5 dl Chinese rijstwijn, kan vervangen worden door droge sherry
  • 2 rode chilipepers in dunne ringetjes gesneden
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 tl suiker

Werkwijze:

  1. Doe de garnalen in een niet-metalen kem. Meng de rijstwijn, pepertje, gember en suiker en giet dit mengsel over de garnalen. Laat ze een halfuur marineren.
  2. Laat een wook heel heet worden. Giet 60 ml van de marinade in de wok. Laat deze zeer heet worden en steek de wijn dan aan met een lucifer. Wacht tot de vlammen zijn gedoofd en voeg dan de rest van de marinade en de garnalen toe. Bak de garnalen 2-3 minuten tot ze roze zijn. Serveer meteen.

 

 

 rank_image-16


 

top100-wit1

 

01-10-08

78. Rundvlees met uitjes.

rundvlees met uitjes

 

Benodigdheden:

  • 450 gr biefstuk
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl chiliolie
  • 1 el tamarindepasta
  • 2 el bruine rietsuiker
  • 2 uitgegeperste teentjes knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 225 gr kleine uitjes
  • 2 el verse gehakte koriander

Werkwijze:

  1. Snijd met een scherp mes de biestuk in dunne reepjes. Leg hem in een grote, diepe, niet-metalen schaal.
  2. Meng soja, chiliolie, tamarindepasta, suiker en knoflook door elkaar.
  3. Schep dit mengsel over de biestuk en draai het vlees er goed doorheen. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat het minstens 1 uur marineren.
  4. Verhit de zonnebloemolie in een voorverwarmde wok.
  5. Pel de uitjes en snijd ze doormidden. Roerbak ze 2-3 minuten tot ze bruin beginnen te worden.
  6. Roerbak het vlees en de marinade ongeveer 5 minuten op hoog vuur mee.
  7. Strooi er verse koriander over en serveer dadelijk.

 

rank_image 19