05-10-08
79. Dronken garnalen.
Benodigdheden:
- 24 grote garnalen
- 1,5 dl Chinese rijstwijn, kan vervangen worden door droge sherry
- 2 rode chilipepers in dunne ringetjes gesneden
- 1 tl geraspte gember
- 2 tl suiker
Werkwijze:
- Doe de garnalen in een niet-metalen kem. Meng de rijstwijn, pepertje, gember en suiker en giet dit mengsel over de garnalen. Laat ze een halfuur marineren.
- Laat een wook heel heet worden. Giet 60 ml van de marinade in de wok. Laat deze zeer heet worden en steek de wijn dan aan met een lucifer. Wacht tot de vlammen zijn gedoofd en voeg dan de rest van de marinade en de garnalen toe. Bak de garnalen 2-3 minuten tot ze roze zijn. Serveer meteen.
20:16 Gepost door mm in Wokken met vis | Permalink | Commentaren (0) | Tags: garnalen, gember, chilipeper, suiker, wok, chinese rijstwijn, wokken met vis, dronken garnalen | Facebook |
De commentaren zijn gesloten.