18-09-08

77. Chinese wok.

2EC8EVCAUOTCP2CAIJ5FJ9CA6P2WSSCA809J2YCAFZ9GMOCAB4NDRKCA0G8WANCABG9GFUCAA6NSENCACT5IIFCAJLA9UICAXKJI8GCAX3W3E6CAIK6FQNCA6MCVB2CA6BXU2ACAT11PRKCAT5RZ6T

 

Benodigdheden:

  • 400 à 600 gr in reepjes geneden varkensfilet
  • 150 gr sojascheuten
  • 2 wortelen in staafjes gesneden
  • enkele fijngesneden witte kool
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 4 el olie
  • 3 el suiker
  • 2 el azijn
  • 1 kl tomatenpuree
  • 1 kl sojasaus
  • 1/4 l kippebouillon
  • peper en zout

Werkwijze:

  • Roerbak het vlees in de olie. Strooi er de suiker over en laat karameliseren.
  • Voeg de azijn toe en laat even inkoken. Voeg de bouillon, de tomatenpuree, de kool, de wortelen, peper en zout toe en laat een dik halfuur onder deksel sudderen.
  • Voeg na 20 minuten de bamboescheuten toe.
  • Voeg als laatste de sojasaus toe en roer goed en laat nog even sudderen.
  • Serveren met rijst.

top100-wit1

 

De commentaren zijn gesloten.