28-08-08

76. Oosterse mosselen in de wok.

oosterse mosselen in de wok

 

Werkwijze:

 

* 4 kilo mosselen,
* 6 lente-uitjes,
* 4 teentjes knoflook,
* 5 centimeter verse gember of 2 tl gemberpoeder,
* 2 limoenen,
* 6 eetlepels (roerbak)olie,
* 6 eetlepels Oosterse chilisaus,
* 4 eetlepels sojasaus.


Bereiding:

 

1. Snij de lente-uitjes in ringetjes, pel de knoflookteentjes en snij ze in dunne plakjes.
2. Schil de gemberwortel en snij in dunne plakjes.
3. Boen de limoenen schoon en raspt de groene schil eraf.
4. Pers de limoenen uit.
5. Was de mosselen.
6. Verhit de olie in een wokpan en fruit de gember en look zachtjes aan tot ze gaan garen.
7. Schep de geraspte limoenschil, lente-uitjes en mosselen erdoor.
8. Bak de mosselen al omscheppend 3 à 4 minuten op een hoog vuur.
9. Schep er 2 eetlepels chilisaus en 2 eetlepels limoensap door.
10 Verwarm de mosselen nog 3 à 4 minuten tot alle schelpen open zijn.
11. Schep de mosselen in warme diepe borden.
12. Garneer desgewenst met een beetje verse koriander.
13. Maak een dipsausje van 4 eetlepels chilisaus, 4 eetlepels sojasaus, de rest van het limoensap en 8 eetlepels van het mosselvocht.
14. Giet het sausje in kleine kommetjes en serveert bij de mosselen.

 

  top100-wit1

De commentaren zijn gesloten.