28-07-08

74. Gele currypasta.

currypasta

 Benodigdheden:

  • 2 el komijnzaad
  • 2 el korianderzaad
  • 3 stengels citroengras gehakt
  • 6 rode pepertjes
  • 1 el geraspte verse gember
  • 3 uitgeperste teentjes knoflook
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • 1 tl garnalenpasta
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl zout

Werkwijze:

  1. Komeijn en koreanderzaad in een wok doen en zonder toevoeging van olie 3-4minuten roosteren. De pan regelmatig schudden om aanbranden te voorkomen. Uit de wok scheppen en apart zetten.
  2. Citroengras en gember in een vijzel fijnstampen, pepertjes en zout toevoegen en stampen.
  3. Knoflook en sjalotjes toevoegen en nog 4 minuten stampen. Nu de geroosterde kruiden erbij doen.
  4. Tenslotte de garnalenpasta toevoegen en blijven stampen tot een zachte vochtige pasta is ontstaan.

 

 

 

 

De commentaren zijn gesloten.