07-07-08

73. Gestoofde kip met ananas.

 

roerbakkip

Benodigdheden:

Kruiden

  • 2 el sojasaus
  • 1 el olie
  • 1 el maïzena
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl sesamolie
  • 2 el water
  • 750 gr kipfilet in blokjes

Saus

  • 1,5 tl maïzena
  • 2,5 dl kippenbouillon
  • 2 tl donkere sojasaus
  • zout

Groenten

  • 2 el olie
  • 1 ui in stukken
  • 2 fijngesneden sjalotjes
  • 2,5 cm verse gember, in dunne schijfjes
  • 4-5 ananasringen in stukjes

Werkwijze:

  1. Alle ingrediënten van de kruiden door elkaar mengen. De blokjes kip erin leggen en een kwartier marineren.
  2. De ingrediënten voor de saus in een kom mengen. De olie in de wok verhitten, de kip erbij doen en rondom bruin bakken, dan de ui toevoegen en in ongeveer 2 minuten net glazig bakken.
  3. De gemberwortel toevoegen en 1 minuut laten meebakken.
  4. De overgebleven marinade en de sausingrediënten toevoegen en alles aan de kook brengen.
  5. Al roerend verhitten tot de saus dikker wordt; nu de ananas toevoegen en goed door laten warmen.
  6. De kip met ananas serveren met gebakken rijst.

De commentaren zijn gesloten.