14-10-07

61. Coquilles met sojasaus, gember en lente-ui.

coquille met sojasaus


Benodigdheden:

  • 24 coquilles in de schelp
  • 3 tl sojasaus
  • 3 tl Chinese rijstwijn
  • 1 el kippenbouillon of water
  • 3 lente-uitjes, in sliertjes
  • 11/2 in reepjes gesneden verse gember
  • 1/2-1 el sojasaus
  • 1/2 tl suiker

Werkwijze:

  1. Snijd het koraal en eventuele aders, vliezen of harde witte spierstukjes van de coquilles. Neem de coquilles uit de schelp. Spoel en droog ze de schelpen en zet ze weg.
  2. Meng de sojasaus in een zuurbestendige kom met de rijstwijn en de coquilles en laat ze 10 min. marineren.
  3. Bekleed een bamboe stoommand met bakpapier. Leg er zes schelpen in een laag op en leg dan een coquille in elke schelp. Meng de marinade met de kippenbouillon en sprenkel er wat van over de coquilles. Strooi er wat lente-ui en gember over. Leg er een deksel op en laat 2-3 min. stomen boven een wok sudderend water, of tot de coquilles net gaar zijn. Stoom ze niet te lang.
  4. Serveer met wat sojasaus (waarin de suiker is opgelost) erover gesprenkeld en de rest gesgewenst als dipsaus.

De commentaren zijn gesloten.