24-09-07

60. Roergebakken vis met gember.

vismetgember


Benodigdheden:

  • 1 el plantaardige olie
  • 1 ui in dunne plakjes gesneden
  • 3 tl gemalen koriander
  • 600 gr stevige witvisfilet in stukken gesneden
  • 1 el verse gember in reepjes
  • 1 tl groene chilipeper
  • 2 el limoensap
  • 2 el verse korianderblaadjes
  • peper en zout

Werkwijze:

  1. Verhit de wok op hoog vuur, giet er de olie in en zwenk de wok even. Fruit er de ui in 4 min. zacht en goudbruin in. Voeg de gemalen koriander toe en roerbak 1-2 min, of tot het mengsel geurig is.
  2. Voeg de vis, gember en chilipeper toe en roerbak 5-7 min., of tot de vis gaar is. Zorg dat u de stukjes vis niet breekt. Roer er het limoensap door en breng op smaak met peper en zout. Garneer met de korianderblaadjes en dien op met gestoomde rijst.

De commentaren zijn gesloten.