08-09-07

59. Roergebakken coquilles met sugar snap peultjes.

coquille


Benodigdheden:

  • 21/2 el oestersaus
  • 2 tl sojasaus
  • 1/2 tl sesamolie
  • 2 tl suiker
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 grote tenen knoflook uit de knijper
  • 3 el vers gehakte gember
  • 300 gr peultjes
  • 500 gr coquilles zonder koraal
  • 2 lente-uien in stukken van 2 cm

Werkwijze:

  1. Meng de oestersaus met sojasaus, sesamolie en suiker en roer tot de suiker is opgelost.
  2. Verhit de wok op matig vuur, giet er de olie in en zwenk de wok even. Voeg de knoflook en gember toe en roerbak 30 seconden, of tot alles geurt. Voeg de peultjes toe en roerbak nog 1 min. Voeg dan de coquilles en lente-ui toe, en roerbak nog 1 min., of tot de lente-uui zacht is. Roer er de saus door en verhit 1 min., of tot alles doorgewarmd is. Serveer met rijst.

De commentaren zijn gesloten.