24-06-07

56. Nasi goreng met garnalen.

nasigoreng


Benodigdheden:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 fijngehakte knoflookteentjes
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 rood spaans pepertje
  • 350 gr ongekookte garnalen
  • 250 gr doperwten
  • 6 lente-uitjes
  • 4 et aziatische gedroogde garnalen
  • 2 losgeklopte eieren
  • 800 gr gekookte jasmijnrijst
  • 3 el sojasaus
  • 1/2 sap van een citroen
  • 2el fijngehakte koriander

Werkwijze:

  1. Verhit de olie in een wok en draai even rond, zodat de olie een egaal laagje vormt. Voeg de knoflook, gember en spaans pepertje toe en roerbak 2 min. tot de garnalen roze worden.
  2. Breng alles met een spatel naar een kant, voeg de eieren toe en roer tot ze gestold zijn. Voeg dan de rijst toe en roerbak op een hoog vuur 2 min., zodat alles heet is.
  3. Roer de sojasaus, koriander en het citroensap erdoorheen en dien op.

07-06-07

55. Tongreepjes in de wok met sesam.

TONGREEP

Benodigdheden:

  • 2 sinaasappelen
  • 2 preistengels
  • 600 gr tongfilet
  • zout
  • 4 el sesamzaad
  • tabasco
  • 3 el sojasaus
  • 2 kl bruine suiker
  • arachideolie

Werkwijze:

  1. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het sap op dat hierbij vrijkomt.
  2. Was de preistengels en snijd ze in zeer smalle ringen van 2mm dikte.
  3. Snijd elke tongfilet in de lengte in 5 smalle repen. Bestrooi ze met een beetje zout
  4. Verhit de arachideolie in de wok en roerbak hierin de preiringen, de tongreepjes en het sesamzaad gedurende 4 min.
  5. Roer de sinaasappelpartjes, het sinaasappelsap, een paar druppels tabasco, de sokjasaus en de bruine suiker erdoor.
  6. Laat het geheel heet worden gedurende ongeveer 1 min. en serveer met rijst.