24-06-07

56. Nasi goreng met garnalen.

nasigoreng


Benodigdheden:

  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 fijngehakte knoflookteentjes
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 rood spaans pepertje
  • 350 gr ongekookte garnalen
  • 250 gr doperwten
  • 6 lente-uitjes
  • 4 et aziatische gedroogde garnalen
  • 2 losgeklopte eieren
  • 800 gr gekookte jasmijnrijst
  • 3 el sojasaus
  • 1/2 sap van een citroen
  • 2el fijngehakte koriander

Werkwijze:

  1. Verhit de olie in een wok en draai even rond, zodat de olie een egaal laagje vormt. Voeg de knoflook, gember en spaans pepertje toe en roerbak 2 min. tot de garnalen roze worden.
  2. Breng alles met een spatel naar een kant, voeg de eieren toe en roer tot ze gestold zijn. Voeg dan de rijst toe en roerbak op een hoog vuur 2 min., zodat alles heet is.
  3. Roer de sojasaus, koriander en het citroensap erdoorheen en dien op.

De commentaren zijn gesloten.