22-05-07

54. Lichte zeebanketkerrie

Wokken


Benodigdheden:

  • 2,7 dl kokosmelk uit blik
  • 3 el Chu chee kerriepasta
  • 500 gr rauwe garnalen, gepeld en de darm verwijderd, de staart intact gehouden
  • 500 gr coquilles zonder koraal
  • 2-3 el vissaus
  • 2-3 el geraspte palmsuiker
  • 8 verse citrusblaadjes, in sliertjes
  • 2 kleine, verse rode chillipepers, in ringetjes
  • 30 gr verse Thaise basilicum

Werkwijze:

  1. Open het blik kokosmelk en schep de dikke room van de bovenkant. U moet ongeveer 2,5 dl hebben. Doe de room in een wok en breng aan de kook. Roer er de kerriepasta door. Draai het vuur lager en laat 10 min. sudderen, of tot de olie zich van de room begint te scheiden.
  2. Roer er de garnalen en de coquilles en de rest van de kokosmelk door en laat 5 min. koken. Voeg de vissaus , suiker, citrusblaadjes en chilipeper toe en laat 1 min koken. Roer er de helft van de basilicum door en gebruik de rest ter garnering.

De commentaren zijn gesloten.