09-05-07

52. Eend in grenadinesaus

eend

Benodigdheden:
  • 2 eendenborsten
  • 1 granaatappel
  • 4 raapjes
  • 1 bos lente-uitjes
  • 4 el frambozenazijn
  • 4 el grenandine
  • 2 dl water
  • 1 blokje kippebouillon
  • dille
  • arachidolie
  • klontje boter

Werkwijze:

  1. Ontvel de eendenborsten indien je het vel niet graag eet. Snijd het vlees in blokjes van 3 cm
  2. Lepel de pitjes uit de granaatappel. Schil de raapjes en snijd ze in halvemaantjes van 1 cm dik. Snijd de lente-uitjes in de lengte in tweeën
  3. Wok de eendenblokjes in de arachideolie en de boter
  4. Voeg onmiddellijk de raapjes toe en roerbak 4 min.
  5. Blus met de frambozenazijn, de grenadine, het water en de kippebouillon.
  6. Voeg de lente-uitjes toe en laat nog even goed doorkoken.
  7. Voeg op het laatst de granaatappelpitten toe.
  8. Serveer en versier met dille.

De commentaren zijn gesloten.