30-04-07

50 Oesters met gember en citroenverbena.

Oester%20R

Benodigdheden:

  • 20 supergrote oesters
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gehakte gember
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el oestersaus
  • 1 el citroensap
  • 30 blaadjes citroenverbena
  • 2 el arachideolie
  • klontje boter

Werkwijze:

  1. Haal de oesters uit de schelp, bewaar wat sap en dep de oesters droog
  2. Pel de knoflook en hak hem fijn
  3. Verwarm de arachidolie en de boter in de wok, maar niet te heet
  4. Wok de oesters zeer kort aan, 1/2 min.
  5. Voeg onmiddellijk de gember, de knoflook, de wiite wijnazijn, de olijfolie, de oestersaus, het oestersap en het ditroensap toe.
  6. Frituur de citroenverbena.
  7. Schik de oesters met de saus in de schelp en versier met de gefrituurde kruiden.

23-04-07

49. Komkommer in de wok met rode vruchten.

rodevruchten

Benodigdheden:

* 1 komkommer
* 1 doosje frambozen
* 1 doosje bosbessen
* 10 aardbeien
* 4 el frambozenkonfituur
* & el gehakte dragon
* 4 bolletjes vanille-ijs
* klontje boter

Werkwijze:

1. Snijd vier groene schillen uit de komkommer voor de versiering.
2. Halveerd de komkommer, verwijder het zachte gedeelte met de zaadjes en snijd de rest in blokjes van 1 cm.
3. Was de vruchten en snijd de aardbeien in kleinere stukjes.
4. Wok de komkommer in de boter
5. Voeg onmiddellijk de frambozen, de bosbessen, de aardbeien, de frambozenkonfituur en de dragon toe.
6. Serveer met het vanille-ijs en de komkommerschillen.

12-04-07

48. Tonijncroque.

Wokken

Benodigdheden:

* 8 sneetjes brood
* 1 handvol rucola-sla
* 2 mozarellabolletjes
* 4 plakjes verse tonijn
* 16 halfgedroogde tomaatjes
* arachidolie

Werkwijze:

1. Snijd de korstjes van het brood. Was de sla en snijd de mozzarella in plakjes
2. Beleg 4 sneetjes brood met een plakje mozzarella, een plakje tonijn, wat rucola en 4 gedroogde tomaatjes. Kruiden met italiaanse kruiden
3. Leg het tweede sneetje brood erop en druk goed aan.
4. Bak de croque in veel arachideolie tot ze krokant zijn.

05-04-07

47. Mie met gamba's en broccoli.

gamba

Benodigdheden:

* 600 gr gepelde gamba
* 240 gr chinese mie
* peper en zout
* 4 kl olie
* 1 ui
* 1 knoflookteentje
* 3 cm gemberwortel
* 300 gr broccoli
* 150 gr shii-take paddestoelen
* 125 gr sojacheiten
* 3 el sojasaus
* 1 el vissaus
* 3 el gehakte koriander

Werkwijze:

1. Was alle groenten en dep ze droog. Hak de ui en de knoflook. Schik en rasp de gemberwortel. Verdeel de broccoli in zeer kleine roosjes.
2. Spoel de gamba's af onder de koude kraan en dep ze droog.
3. Kook de mie beetgaar in licht gezouten water en spoel de mie af onder de koude kraan.
4. Verhit de olie in de wok en fruit de ui, de knoflook en de gemberwortel enkele minuten op een middelmatig vuur.
5. Voeg de broccoli en de shii-take toe en laat enkele minuten stoven. Doe er tenslotte de gamba's, de sojascheiten en de mie bij.
6. Breng op smaak met de sojasaus en de vissaus. Roerbak tot alle ingrediënten goed warm zijn.
7. Breng op smaak met peper en zout.