27-11-06

35. Mie met gember en oestersaus.

mie

Benodigdheden:

* 250 gr mie
* 2 wortels
* 1 courgette
* 3 schijfjes verse gember
* 1 el olie
* 1 lente-uitje in fijne ringetjes gesneden
* 1 el sojasaus
* 2 el oestersaus
* peper en zout

Werkwijze:

1. De mie in ruim water met wat zout koken. De mie onder de koude kraan afspoelen en uit laten lekken.
2. De wortels chillen en in dunne reepjes snijden
3. De courgette dik schillen en de schil in dunne reepjes snijden. Het middelste deel van de courgette er met de lepel uitschraen en niet gebruiken.
4. De gember dun schillen en harde delen verwijderen. Met een scherp mesje de gember in dunne schijfjes en deze weer in kleine reepjes snijden.
5. De olie in de wok verhitten en de stukjes lente)ui een paar seconden roerbakken.
6. Wortel, courgette en gember toevoegen en kort roerbakken. De mie toevoegen en in ongeveer 1 min. door en door verhitten.
7. Oestersaus en sojasaus erdoor roeren en alles nog even goed verwarmen. Met peper en zout op smaak brengen.

De commentaren zijn gesloten.