04-10-06

21. Suikerrietgarnalen.

tn_garnalen2

Benodigdheden:

* 1 kg rauwe grote garnalen
* 2 el verse gehakte korianderblaadjes
* 2 el vers gehakte munt
* 1 stengel citroengras
* 1 kleine, verse rode chilipeper, ontzaad en fijngehakt
* 1 teentje geperst knoflook
* 1 1/2 el vissaus
* 2 tl limoensap
* 1/2 tl suiker
* 10 stukken suikerriet, elk 10 cm lang en 5 mm breed
* partjes limoen voor het serveren

Werkwijze:

1. Draai de garnalen met de andere ingrediënten ( behalve de suikerriet en de limoen) in een keukenmachine tot een gladde puree.
2.Rol met bevochtigde handen 2 el van het mengsel tot een balletje. Knijp dat rond het midden van een stukje suikerriet, waarbij u het stevig aandrukt. Herhaal met de rest van het mengsel en de suikerriet. Leg de stukken 15 min. in de koelkast.
3. Bekleed de stoommand met bakpapier. Leg er de stukken riet in een enkele laag in. Leg er het deksel op en stoom 7-8 min. boven een wok sudderend water, of tot ze gaar zijn.
4. Serveer de suikerrietgarnalen met partjes limoen of met een dipsaus van zoete chilisaus met wat vissaus.

De commentaren zijn gesloten.