03-09-06

18. Citroenkip.

Benodigdheden:

* 800 gr kippefilet
* 1 losgeklopt ei
* maïzena voor het bestuiven
* olie voor het frituren
* 1,25 dl citroensap
* 1 eetlepel blanke azijn
* 60 gr suiker
* 1 1/2 extra maïzena
* lente-uitjes in partjes
* partjes citroen

Werkwijze:

1. Bestrooi de kipfilet met zout en versgemalen zwarte peper. Doop de kip in het ei, haal hem door het maïzenamengsel en schud overtollige maïzena weg.
2. Vul een wok voor eenderde met olie en verhit die tot 180°C. Doe er kip in porties in en frituur 6 min. sudderen, of tot hij goudbruin is. Laten uitlekken op keukenpapier.
3.Meng het citroensap in een kleine steelpan met de azijn, suiker en 4 eetlepels water. Roer op laag vuur tot de suiker is opgelost. Breng aan de kook, draai dan het vuur laag en laat1-2 min. sudderen. Meng de extra maïzena met 4 eetlepels water, giet in de pan en meng goed. Laat 1 min. sudderen tot de saus kookt en dikker wordt.
4. Snijd de kip voor het serveren in plakken. Schep er wat saus over en garneer met de lente-ui en citroen. Serveer met rijst.

19:30 Gepost door mm in Frituren | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kip, ei, olie, citroen, blanke azijn, suiker, lente-ui |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.