02-09-06

17. Roergebakken varkensvlees met hokkiennoedels.

Benodigdheden:

1. 5 eetlepels sojasaus
2. 4 eetlepels mirin
3. 2 theelepels verse gember
4. 2 tenen knoflook uit de knijper
5. 1 1/2 eetlepel bruine suiker
6. 350 gr varkensvlees in dunne plakken gesneden
7. 500 gr verse hokkiennoedels
8. 2 eetlepels arachideolie
9. 1 ui gesneden
10. 1 rode paprika in smalle repen gesneden
11. 2 wortels schuin in dunne plakjes
12. 4 lente-uitjes schuin in dunne plakjes
13. 200 gr verse shii-take in plakjes

Werkwijze:

1. Meng de sojasaus in een grote kom met gember, knoflook en suiker. Voeg het varkensvlees toe en schep goed om. Dek af met plastiekfolie en zet het vlees minstens 10 min. in de koelkast.
2. Doe de noedels in een vuurvaste kom, zet ze onder kokend water en laat ze 1 min; weken tot ze los en zacht zijn. Giet ze goed af en spoel onder de koude kraan.
3. Verhit een grote wok op hoog vuur, giet er 1 eetlepel olie in en zwenk de wok even. Neem het vlees met een tang uit de marinade en bewaar deze. Roerbak het vlees in porties 3 min., of tot het mooi bruin ziet<; neem uit de wok.
4. Verhit de wok weer op hoog vuur, get er de rest van de olie in en zwenk de wok weer even. Voeg de ui, de paprika en wortel toe en roerbak 2-3 min., of tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de lente-ui en shii-take toe en laat nog 2 min. bakken. Doe het varkensvlees terug in de wok, samen met de noedels en bewaarde marinade. Schep losjes om tot alles is doorgewarmd en dien op.

De commentaren zijn gesloten.