01-09-06

16. Zoete chiligarnalen

Benodigdheden:

* 5 eetlepels chili-knoflooksaus
* 2 eetlepels tomatensaus
* 2 eetlepels chinese rijstwijn
* 1 eetlepel chinese zwarte azijn
* 1 eetlepel sojasaus
* 1 eetlepel bruine suiker
* 1 theelepel maïzena, gemengd met 1,25 dl water
* 2 eetlepels arachidolie
* 1 gember van 3 cm, in juliennereepjes gesneden
* 2 tenen knoflook gijngehakt
* 5 lente-uien in stukken van 3 cm gesneden
* 1 kg rauwe grote gepelde garnalen
* fijngehakte lente-ui ter garnering

Werkwijze:

1. Meng voor de roerbaksaus de chili-knoflooksaus in een kom met de tomatensaus, rijstwijn, azijn, sojasaus, suiker en het maïzenapapje.
2. Verhit de wok op hoog vuur, giet er de olie in en zwenk de wok even zodat de olie uitloopt. Voeg de gember, knoflook en lente-ui toe en roerbak 1 min.. Voeg de garnalen toe en roerbak 2 min., of tot de garnalen net roze beginnen te worden. Neem ui de wok.
3. Giet de roerbaksaus in de wok en laat onder roeren 1-2 min. sudderen, of tot de saus wat dikker wordt. Schep de garnalen weer 1-2 min om in de wok, of tot ze gaar zijn. Bestrooi met de gehakte lente-ui. Dien op met rijst of dunnen eiernoedels.

De commentaren zijn gesloten.