11-06-06

14. Pittige Thaïse soep met garnalen.

Ingrediënten:

*2 eetlepels tamarindepasta
*4 rode Thaise chilipepers (zeer scherpe pepers), zeer fijngehakt
*2 teentjes knoflook, geperst
*2,5 cm galanga (laos), geschild en zeer fijngehakt
*4 eetlepels vissaus
*2 eetlepels palmsuiker of donkere basterdsuiker
*8 limoenblaadjes, in stukken gescheurd
*1,2 liter visbouillon
*100 gram wortels, zeer dun gesneden
*350 gram zoete aardappels, in blokjes
*100 gram babymaïskolfjes, in de lengte gehalveerd
*3 eetlepels koriander, grof gehakt
*100 gram kerstomaatjes, gehalveerd
*225 gram grote garnalen, gepeld maar met staart

Werkwijze:

1. Doe tamarindepasta, chilipepers, knoflook, galanga, vissaus, suiker, limoenblaadjes en bouillon in een grote voorverwarmde wok. Breng alles al roerend aan de kook.
2. Zet het vuur laag en voeg de wortels, zoete aardappels en babymaïskolfjes toe.Laat de soep zonder deksel ca. 10 minuten zachtjes koken tot de groenten nét gaar zijn.
3. Roer de koriander, kerstomaatjes en garnalen door de soep en laat ze 5 minuten doorwarmen.
4. Schep de soep in voorverwarmde soepkommen en serveer hem heet.

De commentaren zijn gesloten.