24-05-06

13. Noedels met kip - garnalensaus.

Ingredienten:

* 400 g. woknoedels
* 150 g. shii-take paddestoelen of champignons
* 2 eetlepels zonnebloemolie
* 125 g. kipfilet in dunne reepjes gesneden
* 300 g. roze garnalen
* 1 teentje fijngesneden knoflook
* 1/2 eetlepel fijngesneden verse gember
* 2 eetlepels bloem
* 4 diagonaal gesneden lente-uitjes
* 2 eetlepels sojasaus
* 2 eetlepels droge sherry
* zout en versgemalen zwarte peper
* 9 dl. kippenbouillon
* 2 eetlepels maïzena
* 50 g. gekookte ham in kleine blokjes
* 1 eetlepel fijngesneden bieslook

Werkwijze:

1. Kruid de kipfilet met peper en zout en wentel ze door de bloem. Bereid de woknoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken. Verdeel ze over 4 diepe borden. Verwarm de borden voor het serveren in de oven of magnetron.
2. Snijd de paddestoelen in kleine reepjes. Verwarm de olie in een wok of hapjespan. Voeg de kipreepjes, knoflook en gember toe en roerbak het mengsel 2 tot 3 minuten op hoog vuur.
3. Voeg daarna ook de paddestoelreepjes en lente-uitjes toe en roerbak het geheel nog eens 2 minuten.
4. Voeg vervolgens ook de garnalen, sojasaus, sherry, peper en zout en de kippenbouillon toe. Breng het geheel vervolgens aan de kook en laat het mengsel 5 minuten op laag vuur doorsudderen.
5. Maak vervolgens de maïzena aan met een beetje water en giet dit bij het mengsel in de pan. Blijf roeren tot de saus dikker begint te worden.
6. Verdeel de kip/garnalensaus over de warme noedels en garneer het gerecht met hamblokjes en bieslook.

Smakelijk

13:32 Gepost door mm | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-05-06

12. Italiaanse beafreepjes.

Ingrediënten:

* 1 teentje knoflook
* 1 sjalotje
* 150 gram zwarte olijven zonder pit
* 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
* 2 eetlepels olijfolie
* 1,5 bakje biefreepjes (ca. 450 gram)
* 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden op olie
* 1 eetlepel kappertjes
* 1 eetlepel sojasaus
* 1 eetlepel balsamicoazijn
* versgemalen peper

Werkwijze:

1. Knoflook en sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Olijven in vieren snijden. Tomaten laten uitlekken.
2. In wok olie verhitten en sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
3. Biefreepjes toevoegen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken. Italiaanse keukenkruiden erdoor roeren.
4. Tomaten boven wok in vieren snijden. Olijven erdoor scheppen en ca. 3 à 4 minuten roerbakken.
5. Kappertjes, sojasaus en balsamicoazijn erdoor roeren en op smaak brengen met peper. Lekker met pasta.

14-05-06

11. Mosselen met tomaat, basilicum en knoflook.

Ingredienten:

* 2 kg. verse mosselen
* 2 eetlepels olijfolie
* 10 kerstomaatjes
* 4 in ringetjes gesneden sjalotjes
* 4 in ringetjes gesneden lente-uitjes
* 2 eetlepels gesneden verse basilicum
* 3 uitgeperste teentjes knoflook
* 3 eetlepels chilisaus
* zout en versgemalen peper
* 4 eetlepels tomatensaus
* 1 eetlepel versgesneden bladselderij

Werkwijze:

1. Verhit de olie in een grote wok of hapjespan. Bak hierin de sjalotjes en knoflook licht zonder te kleuren.
2. Voeg vervolgens de gewassen en uitgelekte mosselen toe en sluit de pan af met een deksel. Schud de mosselen regelmatig om en kook ze nog ca. 5 minuten door totdat alle schelpen open zijn.
3. Kruid de mosselen naar smaak met peper, zout en verse basilicum.
4. Voeg daarna de tomatensaus, chilisaus, lente-uitjes en kerstomaatjes toe en laat deze even meewarmen.
5. Verdeel het mengsel over diepe, voorverwarmde borden.Serveer het mosselgerecht bijvoorbeeld met warm stokbrood en bestrooi het als laatste met gesneden bladselderij.

Smakelijk.

07-05-06

10. Pittige mie met varkensreepjes.

Ingrediënten:

* 1 pak mie (300 gram)
* 2 eetlepels sesamolie
* 200 gram haricots verts
* 8 bosuitjes
* 2 teentjes knoflook
* 2 eetlepels zonnebloemolie
* 500 gram varkensreepjes
* 2 eetlepels sojasaus
* 1½ dl tomatensaus
* 2 eetlepels chilisaus

Werkwijze:

1. Mie volgens aanwijzing op verpakking koken, afgieten en besprenkelen met sesamolie.
2. Haricots verts wassen en schoonmaken. Bosuitjes schoonmaken en in lange schuine plakjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken.
3. In wok olie verhitten. Bosuitjes, haricots verts en knoflook ca. 2 minuten op matig vuur roerbakken, niet laten kleuren. Wok op hoog vuur verhitten, vleesreepjes en sojasaus toevoegen en ca. 4 minuten roerbakken.
4. Tomaten- en chilisaus en 1 dl water toevoegen en geheel ca. 2 à 3 minuten laten sudderen. Vervolgens de mie erdoor scheppen en geheel goed verwarmen.
5. Naar smaak eventueel extra chilisaus toevoegen. lekker met salade van in reepjes gesneden komkommer gemengd met atjar tjampoer en taugé.

Smakelijk.