21-05-06

12. Italiaanse beafreepjes.

Ingrediënten:

* 1 teentje knoflook
* 1 sjalotje
* 150 gram zwarte olijven zonder pit
* 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
* 2 eetlepels olijfolie
* 1,5 bakje biefreepjes (ca. 450 gram)
* 1 eetlepel Italiaanse keukenkruiden op olie
* 1 eetlepel kappertjes
* 1 eetlepel sojasaus
* 1 eetlepel balsamicoazijn
* versgemalen peper

Werkwijze:

1. Knoflook en sjalotjes pellen en fijnsnipperen. Olijven in vieren snijden. Tomaten laten uitlekken.
2. In wok olie verhitten en sjalotjes en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten.
3. Biefreepjes toevoegen en op hoog vuur in ca. 3 minuten bruinbakken. Italiaanse keukenkruiden erdoor roeren.
4. Tomaten boven wok in vieren snijden. Olijven erdoor scheppen en ca. 3 à 4 minuten roerbakken.
5. Kappertjes, sojasaus en balsamicoazijn erdoor roeren en op smaak brengen met peper. Lekker met pasta.

De commentaren zijn gesloten.