14-05-06

11. Mosselen met tomaat, basilicum en knoflook.

Ingredienten:

* 2 kg. verse mosselen
* 2 eetlepels olijfolie
* 10 kerstomaatjes
* 4 in ringetjes gesneden sjalotjes
* 4 in ringetjes gesneden lente-uitjes
* 2 eetlepels gesneden verse basilicum
* 3 uitgeperste teentjes knoflook
* 3 eetlepels chilisaus
* zout en versgemalen peper
* 4 eetlepels tomatensaus
* 1 eetlepel versgesneden bladselderij

Werkwijze:

1. Verhit de olie in een grote wok of hapjespan. Bak hierin de sjalotjes en knoflook licht zonder te kleuren.
2. Voeg vervolgens de gewassen en uitgelekte mosselen toe en sluit de pan af met een deksel. Schud de mosselen regelmatig om en kook ze nog ca. 5 minuten door totdat alle schelpen open zijn.
3. Kruid de mosselen naar smaak met peper, zout en verse basilicum.
4. Voeg daarna de tomatensaus, chilisaus, lente-uitjes en kerstomaatjes toe en laat deze even meewarmen.
5. Verdeel het mengsel over diepe, voorverwarmde borden.Serveer het mosselgerecht bijvoorbeeld met warm stokbrood en bestrooi het als laatste met gesneden bladselderij.

Smakelijk.

De commentaren zijn gesloten.